A MURIT actorul Marin Moraru VIDEO

Niciun comentariu

Actorul Marin Moraru a murit, duminică, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, transmite . Surse din Spitalul Elias au confirmat informaţia.

 

Marin Moraru s-a stins din viaţă, duminică, la Spitalul Elias, unde era internat din data de 10 august. De sâmbătă, acesta se afla la Terapie Intensivă.

Directorul medical al spitalului a declarat că actorul suferea de o “boală grea”. Marin Moraru a suferit mai multe complicaţii, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. “Pacientul a decedat astăzi (duminică – n.r.) la ora 17.30, în urma unei suferinţe grele şi necruţătoare, a declarat Daniela Safta, director medical al Spitalului Elias.

Marin Moraru avea 79 de ani.

Actorul Alexandru Arşinel regretă moartea colegului său de breaslă.

Este cumplit ce aud. Ieri (sâmbătă – n.r.) am îngropat un coleg din promoţie şi azi aud de un genial actor. Nici nu ştiam că e aşa de suferind. Regret din tot sufletul. Era de o discreţie, delicateţe, nu se plângea. Era un actor care impune un anumit respect, nu se dădea în bărci cu nimeni. Era un om care îşi respecta statutul. Era o minunaţie de actor“, a spus Alexandru Arşinel.

Actorul Ion Besoiu a declarat că Marin Moraru a fost un mare artist, dar și un om cu un suflet foarte larg.

Dumnezeu ne lasă tot mai săraci. A mai dispărut un mare artist, un mare actor, un prieten, un camarad, un om cu un suflet foarte larg. Dumnezeu să-l ierte!“, a spus Ion Besoiu.

Actrița Florina Cercel a declarat, pentru Agerpres, că dincolo de scenă, a fost foarte bună prietenă cu Marin Moraru, iar acum, după aflarea cumplitei vești, se află “sub imperiul unei profunde dureri”.

Sunt încă sub imperiul unei profunde dureri pentru că știam de tot, de boală, pentru că, dincolo de scenă, noi am fost foarte prieteni, mai ales în ultimii 20 de ani. Am jucat împreună, am făcut călătorii împreună, revelioane, ne-am distrat, am glumit. Vestea bolii lui a fost un trăsnet pentru mine“, a spus Florina Cercel.

În luna ianuarie a acestui an, Marin Moraru declara într-un interviu, la împlinirea a 79 de ani, că nu își dorește nimic, “nici măcar sănătate”.

Marin Moraru s-a născut la data de 31 ianuarie 1937 în București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” în anul 1961, la clasa profesor Dina Cocea, având ca examen de diplomă rolul Agamiță Dandanache din piesa O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale.

După absolvirea facultății, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” (1968-1971) și laTeatrul Național „Ion Luca Caragiale” (1971-1974). După o perioadă în care a predat în calitate de conferențiar universitar la I.A.T.C. București (1974-1980), s-a reîntors în anul 1980 la Teatrul Național „I.L. Caragiale”.

De-a lungul carierei sale, Marin Moraru a jucat în zeci de piese de teatru şi filme şi a primit numeroase distincţii.

Piese de teatru:

  •     Pigulete cinci fete de C. Bratu
  •     Chirița în provincie de Vasile Alecsandri
  •     Ocolul Pământului de P. Kohout
  •     Umbra de E. Swartz
  •     Troilus și Cresida de W. Shakespeare
  •     Capul de rățoi de George Ciprian
  •     D’ale carnavalului de I.L. Caragiale
  •     Nepotul lui Rameau de Diderot
  •     ransplantarea inimii necunoscute de A. Marodin
  •     Leonce și Lenav de G. Buchner
  •     Un fluture pe lampă de Paul Everac
  •     Trei frați gemeni din Veneția de A. Mattiuzzi
  •     Ultima oră de Mihail Sebastian
  •     O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale
  •     Saragosa
  •     Romulus cel Mare de Friedrich Dürrenmatt
  •     Gaițele de Alexandru Kirițescu
  •     Fundația de Valeho
  •     O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale
  •     Așteptându-l pe Godot de Samuel Beckett
  •     Harap Alb de Radu Ițcuș
  •     Azilul de noapte de Maxim Gorki
  •     Take, Ianke și Cadîr de Victor Ion Popa
  •     Crimă pentru pământ, dramatizare de Gr. Gonța după romanul omonim de Dinu Săraru
  •     Egoistul de Jean Anouilh
  •     Femeia îndărătnică de W. Shakespeare
  •     Piscina de la miezul nopții de Peter Karvas

Filmografie:

  •     Haiducii (1966)
  •     Un film cu o fată fermecătoare (1966)
  •     Maiorul și moartea (1967)
  •     Răzbunarea haiducilor (1968)
  •     Felix și Otilia (1972) – dublaj de voce Costache Giurgiuveanu
  •     Filip cel Bun (1974)
  •     Un comisar acuză (1974) – comisarul Ghiță Petrescu
  •     Un zâmbet pentru mai târziu (1974)
  •     Actorul și sălbaticii (1975) – majordomul Vasile
  •     Elixirul tinereții (1975)
  •     Toamna bobocilor (1975) – Toderaș
  •     Operațiunea Monstrul (1976) – Corneliu
  •     Tufă de Veneția (1977)
  •     Iarna bobocilor (1977) – Toderaș
  •     Concurs (1982)
  •     Faleze de nisip (1982)
  •     Ringul (1984) – Tom
  •     Zbor periculos (1984)
  •     Masca de argint (1985) – Boier Vâlcu
  •     Vară sentimentală (1986)
  •     Cuibul de viespi (1986)
  •     Chirița în Iași (1987)
  •     În fiecare zi mi-e dor de tine (1988)
  •     Inimă de țigan (2007) – Cristofor
  •     Regina (2008) – Cristofor
  •     Iubire și Onoare (2010) – Mohamed
  •     Pariu cu viața (2011) – Doctorul Crăciun
  •     O noua viata (2014) – Bunicul Ancai

În 2007 a fost recompensat cu Premiul de Excelență acordat de revista VIP. Alături de Gheorghe Dinică și Victor Rebengiuc, Marin Moraru a primit în 2008 titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) cu ocazia aniversării instituției. În același an, actorul a fost decorat de președintele Traian Băsescu cu Ordinul Național Serviciul Credincios în Grad de Mare Cruce. În 2009, Marin Moraru a primit Premiul Gopo pentru întreaga carieră.

În 2012 a primit o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului din București, iar în noiembrie 2013, la Târgul de carte Gaudeamus, a lansat cartea autobiografică ‘Suntem ce sunt amintirile noastre’. I-a fost decernat în 2015, Premiul de Excelență al Festivalului Internațional de Film Transilvania TIFF 2015 pentru întreaga activitate.

Category: Eroticsextoys
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

www.cialis-viagra.com.ua

https://best-mining.com.ua

best-cooler.reviews
Meniu
Prin utilizarea serviciilor noastre, vă exprimați acordul cu privire la faptul că folosim module și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru.
Accept